Meester Jesper

Meester Jesper start eigen onafhankelijk muzieklabel

De bekendste Spotify playlister en basisschoolleraar van Nederland Jesper Hesseling, lanceert een eigen independent muzieklabel: Monthly Hits Records, vernoemd naar zijn gelijknamige playlist Monthly Hits. Met dit label wil hij het succes van zijn Spotify-playlist uitbreiden en artiesten de kans geven door te groeien en succesvol te worden.

Jesper is namelijk eigenaar van de grootste particuliere Spotify playlist van Nederland met meer dan tachtigduizend volgers. Ook wereldwijd behoort zijn playlist tot een van de grootste. Jesper lanceert Monthly Hits Records i.s.m. PM Label Group, een onafhankelijk netwerk van succesvolle muzieklabels.

Monthly Hits
In de playlist Monthly Hits plaatst Jesper nieuwe tracks die hij goed vindt en waarvan hij denkt dat ze een hit gaan worden. Zo heeft hij inmiddels al talloze hits voorspeld, zoals zomerhit Despacito van Luis Fonsi, Lose Control van Matt Simons en I Took A Pill In Ibiza van Mike Posner. Allemaal bedankten ze Jesper op social media voor het plaatsen van hun muziek in de lijst. Hij wordt zelfs backstage uitgenodigd door bekende artiesten.

Monthly Hits Records
Vereiste voor muziek op het label Monthly Hits Records is dat het ook in Jespers playlist moet passen. Op die manier heeft het label echt iets te bieden aan artiesten, namelijk playlistgarantie op Spotify. In combinatie met het netwerk van PM Label Group kan Jesper nu carrières van artiesten kickstarten. Demo’s voor het label kunnen naar demo@monthlyhitsrecords.com.

Meester Jesper
Naast playlist curator, zoals dat met een mooi woord officieel heet, is Jesper fulltime basisschoolleraar bij basisschool De Wegwijzer in Winssen (Gelderland).
Jesper heeft toegezegd dat hij bij 100.000 volgers een tatoeage van Monthly Hits zal laten zetten. Zijn leerlingen hebben hem aangespoord en zijn al druk bezig om hier een ontwerp voor te maken.

PM Label Group
Het netwerk PM Label Group biedt unieke mogelijkheden voor artiesten en managers om een onafhankelijk label te starten. Door de toenemende digitalisering en streaming is het voor artiesten gemakkelijker om zelf muziek te releasen en te promoten. Voor maximaal resultaat moet men echter wel de juiste wegen bewandelen. PM legt deze wegen aan en fungeert als backoffice en promotiepartner voor de labels. Zo boekt PM Recordings samen met deze labels dit maximale resultaat. Er zijn diverse succesvolle onafhankelijke labels bij PM Label Group aangesloten.

Het meest recente succes is dat de single Oh Na Na van Team Rush Hour & Caza vorige week de gouden status heeft bereikt. De single is uitgebracht op het label van Team Rush Hour en PM Label Group. De uitreiking van de award zal deze maand plaatsvinden.

Link naar de playlist Monthly Hits: http://spoti.fi/2Cglq7X

Links naar eerdere media aandacht voor Jesper Hesseling/Monthly Hits:

Algemeen Dagblad
Interview NRC Handelsblad
Linda Nieuws
Het Jeugdjournaal
Radio 538
FunX