Select Page

Shockman – (Dutch language)

Shockman is in Suriname geboren als Wendell Earl Slagveer. Vanaf 2-jarige leeftijd woonde hij bij z’n oma in district Coronie. Daar komt zijn andere bijnaam Coronbwoy en de labelnaam CoronMusic vandaan.

In 1995 werd Shockman door zijn moeder naar Nederland gehaald voor een beter onderwijs en betere leefomstandigheden. Geïnspireerd door de rapper Tupac, die het jaar daarna werd vermoord, en door heimwee naar Suriname, begon Wendell te rappen onder de naam Shock E. Door zijn Caribische achtergrond raakte hij steeds meer geïnteresseerd in dancehall muziek. Artiesten als Beenieman, Bounty Killer en Shabba Ranks zijn z’n grote inspiratiebronnen.

Een paar jaar later nam hij deel aan de Grote Prijs Van Nederland, waar hij onder naam Shock E de eerste dancehall finalist in de geschiedenis werd. Toen Wendell zijn naam veranderde in Shockman ging hij zich pas echt focussen op dancehall. Samenwerkingen met o.a. Freddy Moreira, Hardwell en Team Rush Hour zorgden voor de zeer succesvolle lancering van Shockman.

Shockman heeft regelmatig boekingen in Duitsland, Canada en Nederland. Denk bijvoorbeeld aan evenementen zoals het Jamrock Festival, Zsa Zsa Su, Gyal A Bubble en het Jamaica Festival in Duitsland.

Door samenwerkingen met artiesten Chuckie, Childsplay, Hardwell, Afro Bro’s, FrassNation en de opkomende samenwerking met internationale dancehall grootheid Gyptian, is Shockman niet meer te stoppen. Inmiddels wordt hij gezien als een van de meest belovende dance hall acts op dit moment in Europa.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com