Select Page

Rocks – (Dutch language)

Rocky Soekha, ook wel bekend als Rocks, is een Nederlands rapper en producer uit Amsterdam. Ook is hij bekend van de rapgroep THC en het label THC Recordz, waar hij de mede- oprichter van is.

Rocky Soekha groeide op in Tuindorp, Amsterdam-Noord. Al op jonge leeftijd begon hij met het mixen van muziek. Hij raakte geïnspireerd door het eerste album van Snoop Dogg: Doggystyle en Nederlandse rappers als Extince. Vanaf dat moment begon hij zich verder bezig te houden met muziek, zoals rappen en het beginnen van een eigen studio. De rapgroep THC: Tuindorp Hustler Click ontstond en zo namen zij hun eerste cd op: ‘Nummer 1 Rocks’. De cd werd een groot succes en de naam van THC werd gevestigd in de Nederlandse hiphop-scene. Zo wordt de groep gezien als de grondlegger van Nederlandstalige straat-rap.

Eind jaren 90 brengt Rocks zijn eerste album uit: ‘#1 Rocks van de THC’. Na verschillende releases met THC, brengt de rapper zijn mixtape ‘Rocky 1 (de BN’er preview)’ uit, wat als een preview diende voor zijn album ‘BN’er (Bekende N.i.g.g.a)’ dat hij in 2008 uitbracht. Hierop is onder andere de track ‘Niet Naar Huis’ (met Rotjoch) te horen.

Na de mixtapes ‘Rocky 1’ en ‘Rocky 2’ uitgebracht te hebben, brengt hij in 2017 zijn tweede officiële album uit: ‘Doen of Doodgaan’. Op het album zijn onder andere artiesten als Jayh en RBDjan te horen. Ook brengt hij dit jaar samen met Latifah, Sevn Alias, Josylvio, Kempi, Kevin en Vic9 het album ‘All Eyez On Us’ uit. Voor dit album hebben de artiesten negen tracks gemaakt, geïnspireerd door de legendarische rapper 2Pac.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com