Select Page

RBDjan – (Dutch language)

Arbi Hakopians, ook wel bekend als RBDjan, is een Nederlandse rapper van Armeense afkomst. De rapper is ook wel bekend als lid van de rapgroep THC.

Geboren in Iran, maar opgegroeid in Amsterdam. Op een zeer vroege leeftijd begint Arbi Hakopians al met rappen. Beinvloed door zijn oudere rappende broer, die onder de naam ‘Flex de Hittespitter’ doorging, besloot ook Arbi te gaan rappen. Hij noemde zichzelf RBDjan en kreeg hij de bijnaam ‘Hittespitter’. Op de straten van Tuindorp, waar de rapper opgroeit, leert hij zijn vrienden kennen waar hij in de toekomst de rapgroep THC mee zal vormen.

In 2004 werkt de rapper mee aan de hitsingle van DJ Chuckie: ‘Ballen Tot We Vallen’. Dit nummer wordt een groot succes en het publiek maakt voor het eerst kennis met RBDjan. Vervolgens vormt de rapper samen met zijn vrienden de rapgroep THC, de Tuindorp Hustler Click. De groep wordt een groot succes in de Nederlandse hiphopscene, met onder andere de nummers ‘Wil Je Weten Hoe Het Voelt’ en ‘Zina’.

In 2010 besluit de rapper voor het eerst een album uit te brengen als solo- artiest. Hij brengt het album ‘De Onderbaas’ uit, die volledig geproduceerd is door de producers van Soulsearchin’. Op het album zijn onder andere de tracks ‘Dan Weet Je Het Nu’ en ‘De Troon’ (met Rocks) te horen. In 2013 brengt RBDjan de EP ‘Renaissance’ uit. Deze brengt hij uit via zijn eigen label ‘ART 140’ en bevat samenwerkingen met artiesten als ‘Sjaak’, ‘Brownie Dutch’ en ‘Ali B’.

Na 5 jaar, maakt de rapper in 2018 zijn grote comeback met het album ‘King’ met onder andere de tracks ‘Begin’, ‘Flakes’ en ‘Hoe Kon Je Zo Zijn’ (met Diggy Dex). Ook artiesten als ‘Josylvio’, ‘Lijpe’ en ‘Adje’ zijn op het album te horen.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com