Select Page

Lijpe – (Dutch language)

Abdel Achahbar is een Nederlandse rapper van Marokkaans-Nederlandse afkomst. Ook wel bekend als de rapper Lijpe. Velen zullen hem wel kennen van de hits ‘Ogen In Je Rug’ en ‘Waar Ik Morgen Ben’.

Na release van het nummer ‘Ogen In Je Rug’, boekt de rapper veel succes en komt onder de aandacht van de welbekende rapper ‘Kempi’. Deze zorgt ervoor dat hij terecht komt bij Top Notch- platenbaas Kees de Koning. Hij brengt de succesvolle EP ‘Van De Bodem Naar De Grond’ uit, met onder andere de hits ‘Ogen In Je Rug’ en ‘Waar Ik Morgen Ben’. In 2015, wordt Lijpe onderdeel van het Nederlands hiphopcollectief ‘New Wave’ (met onder andere Lil Kleine, Ronnie Flex en Jonna Fraser).  Ook verscheen dit jaar zijn debuutalbum ‘Levensles’, waarop hij samenwerkt met artiesten als Fresku, Hef, Mocromaniac, Emms (Broederliefde), D-Double en Frenna.

Vanaf 2016 brengt hij zijn tweede album ‘Jackpot’ uit met samenwerkingen van o.a. Sevn Alias, SBMG en Ismo. Op het album zijn tracks als ‘Jackpot’, ‘Mama’ en ‘Strijders’ te horen. In 2017, heeft hij zijn derde album ‘Zandloper’ uitgebracht met de tracks ‘Heimwee’ en ‘Doe Rustig!’ (Ft. DJ Stijco).

In 2018, brengt de rapper zijn vierde album uit: ‘Andere Leven’, met producties van o.a. Chahid, Harun B, ArchiTrackz en Monsif.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com