Select Page

Kempi – (Dutch language)

Kempi (Jerrely Slijger, 4 mei 1988) is een Nederlandse rapper van Antilliaanse afkomst. Geboren in Curaçao, maar uiteindelijk opgegroeid in de achterstandswijk Woensel-West in Eindhoven. Kempi komt al vroeg in aanraking met criminaliteit en krijgt verschillende gevangenisstraffen. In deze periode begint Kempi wat te doen met zijn raptalent en brengt een mixtape uit op het internet: ‘Tsss Kempi’, wat een groot succes werd.

In 2006, signeert hij een contract bij muzieklabel TopNotch en brengt hij zijn tweede mixtape ‘Rap ’n Borie’ uit. Op 17 juli 2007 wordt de rapper vader, dit maakt hem uiteindelijk tot een serieuzer artiest, zakenman en vader. Hij brengt zijn eerste album ‘Du Zoon’ uit met onder andere zijn grote hits als ‘Buschauffeur’, ‘Hier Ver Vandaan’ (met Willy van The Opposites) en Stratiblues (met Tim Wes). Het album werd een groot succes en kwam een week na release terecht in de Nederlandse Album Top 100.

In 2011, brengt hij zijn tweede album ‘Het Testament van Zanian Adamus’ uit. Met gastbijdragen van onder andere Fresku, Keizer en Sef.

Ondertussen heeft de rapper al verschillende mixtapes uitgebracht en laat hij ook weten op dit moment bezig te zijn met een nieuwe mixtape: ‘DU5’.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com