Select Page

Jayh – (Dutch language)

Jaouad Ait Taleb Nasser, ook wel bekend als Jayh, is een Nederlands zanger van Antilliaans en Marokkaanse afkomst. Hij is ook wel bekend van zijn grote hits als ‘Mooie Dag’, ‘Mijn Hossel’ en ‘Ik Ga Hard’.

Op jonge leeftijd is de zanger al volop bezig met muziek. Hij leert piano, keyboard en basgitaar te bespelen, vanuit de kerk die hij altijd met zijn moeder bezocht. In 2002, vraagt de rapper Rocks de zanger om een refrein te bedenken voor een nieuw nummer van THC. Zo begint Jayh met zingen en vanaf dat moment begint hij serieus na te denken over een muzikaal carrière. Naast zijn carrière als zanger is Jayh ook veelal actief al producer. Zijn eerste grote hit behaalde hij met de hit ‘Wat Wil Je Doen’, waar hij een gedeelte voor heeft geproduceerd samen met de producer Reverse en een gedeelte heeft ingezongen voor The Partysquad.

Na een tijdje niet zo veel meer gehoord te hebben van de zanger, laat hij in 2008 weer van zich horen. In 2008, werkt hij mee aan de albums van artiesten als Lange Frans en Baas B en Dio. Maar ook zelf komt hij met materiaal. Jayh brengt in dit jaar ook zijn eigen mixtape ‘Jayh.nl’ uit, samen met DJ MBA. Deze wordt zo’n groot succes dat de zanger in mei 2009 een uitgebreide en nieuwe versie van de mixtape uitbrengt. Op de mixtape zijn onder andere de grote hits ‘Mijn Baby’ en ‘Delilah’ (met Willie Wartaal) en ‘Mijn Hossel’ (met Hef, Adonis en Kempi) te horen. Verder tekent Jayh in 2009 een platencontract bij Top Notch en krijgt hij samen met rapper Darryl een eigen radio-show bij Wild-FM.

In 2011, brengt Jayh zijn debuutalbum ‘Jayh Jawson’ uit. Op het album zijn onder andere de nummers ‘Gek’ (met Kleine Viezerik) en ‘Freakshow’ te horen. Na release van zijn album geeft de zanger aan dat hij tijd nodig heeft om na te denken over zijn carrière en ontbindt zijn platencontract bij Top Notch. In 2014 breekt Jayh door met zijn grote hit ‘Mooie Dag’ en sluit hij zich aan bij het nieuwe label ‘Avalon Music’. Waar hij onder andere de tracks ‘Volgende Stap’, ‘Fluister’ (met Dopebwoy, Jonna Fraser & Zefanio) en ‘Real Love’ (met Tabitha) heeft uitgebracht.

Onlangs heeft de zanger zijn nieuwe album ‘10’ uitgebracht. Op dit album zijn onder andere artiesten als ‘Tabitha’, ‘Broederliefde’ en ‘Jonna Fraser’ te horen.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com