Select Page

Ismo – (Dutch language)

Ismo (Ismail Houllich, 12 februari 1990) is een Nederlandse rapper uit Breda. Ook wel bekend van zijn grote hits ‘#Eenmans’ en ‘MOROCASH’.

Op 13-jarige leeftijd maakt de rapper kennis met rapmuziek door het nummer ‘Changes’ van 2Pac, waardoor hij ook geïnspireerd werd om zelf bezig te gaan met rappen. Ismo baseert zijn teksten op het leven van de straat en op politieke onderwerpen. Op zijn 22e besluit hij om samen met zijn neef ‘Achmedos’ sessies op te nemen en die vervolgens op YouTube te plaatsen. Dit leid hem tot sessies voor het YouTube kanaal van Zonamo Underground, dat miljoenen keren werd bekeken.

In 2014, brengt hij zelf zijn eerste single ‘#Eenmans’ uit op YouTube, wat ook weer tot miljoenen views leidde. Hij brengt zijn debuutalbum ‘De Waarheid’ uit, met onder andere de hits ‘Kan Niet Hangen’ met Sevn Alias & MocroManiac en ‘MOROCASH’. Het album werd een groot succes en behaald de eerste plaats op iTunes.

In 2016, brengt de rapper zijn tweede album uit: ‘Nu Of Nooit’. Hiervoor werkt hij samen met bekende artiesten als Boef, Kempi en Frenna. In 2017, brengt hij 2 albums uit ‘De Waarheid 2’ en ‘Transformatie’. Op deze albums staan de welbekende tracks ‘Media’, ‘Comes And Goes’, ‘Blijven Geloven’ met de Vlaamse rapper Soufiane Eddyani en ‘Win Her’ met de Nigeriaanse rapper Bracket.

Vervolgens in 2018 brengt Ismo zijn eerste Franstalige track uit: ‘Salopard’, een gezamenlijk album met rapper Lijpe: ‘Tijdloos’ en zijn vierde album ‘Onverwachts’ (met onder andere het nummer ‘Ntiya’ featuring Latifah).

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com