Select Page

Gio – (Dutch language)

Gio (Giovanni Jap-Ngie, 7 februari 1986) is een R&B- zanger uit Nederland. Geboren in Utrecht, groeit Giovanni Jap-Ngie op als een geboren entertainer. Hij groeit op in een muzikale omgeving en weet op vroege leeftijd al dat hij de muziek in wilt gaan.

De zanger leert op zeer vroege leeftijd zichzelf aan om teksten te schrijven, muziek te componeren en te produceren. Zo zorgt hij op 12-jarige leeftijd voor een complete show, met eigen nummers en een volledige choreografie. Vanaf dat moment besteedt de zanger veel tijd in de Cruise Control Studio’s in Amsterdam, waar vele Nederlandse R&B- acts (zoals Re-Play) hun carrières zijn begonnen.

In 2005 brengt Gio zijn debuutalbum ‘First’ uit, met onder andere de hit ‘Fantasy Girl’. Vervolgens duikt hij de studio in met Ali B en the Partysquad, waarmee hij de nummers ‘I’m Sorry’, ‘Dit Gaat Fout’ en ‘Groupie Love’ uitbrengt. Door het grote succes wat hij bereikt met zijn debuutalbum komt hij onder contract te staan van TU-Musiq Records. Hier brengt hij zijn eerste solo Nederlandstalige hit uit: ‘Zonder Jou’. In 2008 brengt hij vervolgens de nummers ‘Denk Aan Jou’ en ‘Je Hebt Me’ uit. Deze singles worden een groot succes en komen beiden terecht in de Single Top 100.

In 2013 sluit Gio zich aan bij het label van Ali B: SPEC. Waar hij onder andere de grote hit ‘Omlaag’ met Keizer en Freddy Moreira heeft uitgebracht. In 2018 heeft de zanger de tracks ‘Marrakech’ en ‘Ambivalent’ uitgebracht. Ook heeft hij onlangs het nummer ‘Tevreden’ uitgebracht.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com