Select Page

Charly Black – (Dutch language)

Desmond Méndez, ook wel bekend als Charly Black, is een reggae en dancehall- zanger uit Jamaica. De meeste mensen kennen hem van zijn singles ‘Gyal You A Party Animal’ en ‘Whine & Kotch’.

Voor Charly was muziek al aanwezig op vroege leeftijd. Op 5- jarige leeftijd deed hij al mee met zangcompetities en bracht hij in zijn tienerjaren al zijn eerste hit uit onder de naam Tony Mentol: ‘Woman Is You’. De zanger geeft aan dat hij door vele diverse soorten artiesten beïnvloed is. Zo geeft hij aan dat hij vooral geïnspireerd is door artiesten als Michael Jackson, Bob Marley, Bounty Killer, U2, Phil Collins, Josey Wales, Harry Belafonte, Beenie Man, Vybz Kartel, Buju Banton.

In 2012, brengt hij samen met J Capri de single ‘Whine & Kotch’ uit, dit nummer werd een groot succes en is tot op de dag van vandaag nog steeds te horen op de grootste events. In 2014, brengt de zanger de single ‘Gyal You A Party Animal’ uit, ook dit nummer werd een groot succes. Vervolgens brengt de zanger in 2017 de EP ‘Sexy Ting Riddim uit, waaronder ook de artiesten ‘Ishwana’ en ‘Shaq Royal’ op te horen zijn.

De zanger is niet stil blijven zitten. In 2018, brengt hij onder andere de nummers ‘God Is In Control’ en ‘Indian Girl’ uit.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com