Select Page

Boef – (Dutch language)

Boef (Sofiane Boussaadia, 28 februari 1993) is een Nederlandse rapper en vlogger van Algerijnse afkomst. Geboren in Parijs, over en weer verhuisd van Frankrijk naar de Verenigde Staten, maar uiteindelijk dus opgegroeid in het Nederlandse Alkmaar.

Op 16-jarige leeftijd kwam de rapper terecht in jeugddetentie, waar hij een half jaar gezeten had. Hierna kwam hij regelmatig nog in contact met het gerecht, vandaar dat zijn vrienden hem de naam ‘Boef’ gaven. Na deze omstandigheden besluit de rapper zich te richten op zijn raptalent, dat hij als tiener al ontwikkelde op de straat. Vandaar dat hij zijn muziek vaak omschrijft als straatrap.

Vanaf 2015 begint Boef met het maken van vlogs. Dit heeft hem geleid tot grote populariteit op YouTube, waardoor hij onder de aandacht kwam van het muzieklabel ‘Zonamo Underground’. Hier heeft hij eerste EP ‘Gewoon Boef’ uitgebracht. In 2017 besluit de rapper om een eigen muzieklabel op te zetten: BoefMusic en brengt hij zijn debuutalbum ‘Slaaptekort’ uit. Het album werd een groot succes, waaronder het nummer ‘Habiba’, dat een grote hit werd in de Nederlandse hitlijsten.

Op dit moment is de rapper druk bezig met zijn tweede album.

CONTACT

E-MAIL

OFFICE

CONTACT

PM Label Group/PM Recordings B.V. M.H. Tromplaan 55 7513 AB Enschede The Netherlands Telephone: +31 88-0124860 Chamber of Commerce: 62336681 VAT-number: NL854774555B0
E-mail general: info@pmlabelgroup.com Demos: demo@pmlabelgroup.com Licensing inquiries: licensing@pmlabelgroup.com