Select Page

PM Label Group

Het netwerk PM Label Group, opgericht door PM Recordings B.V., biedt unieke mogelijkheden voor artiesten en managers om een onafhankelijk label te starten.

Maximaal resultaat
Door de toenemende digitalisering en streaming is het voor artiesten gemakkelijker om zelf muziek te releasen en te promoten. Voor maximaal resultaat moet men echter wel de juiste wegen bewandelen. PM Label Group legt deze wegen aan en fungeert als backoffice en promotiepartner voor de labels. Zo boekt PM Label Group samen met deze labels dit maximale resultaat.

Flexibel
PM Recordings B.V. Managing Director Thijs Borgman: “We merken steeds meer de wil van artiesten en managers om flexibel te kunnen handelen m.b.t. releases. Ze willen op het juiste moment hun reeds opgebouwde fanbase voorzien van nieuwe muziek. Om aan die vraag tegemoet te komen biedt PM Label Group deze mogelijkheden. Wij helpen bij de planning en ontnemen de zorgen zoals contracten, administratie en incasso. Tevens zijn we content partner van Youtube en daardoor kunnen we content snel claimen en administreren.
Daar bovenop nemen we ook een deel promotie op ons, zoals promotie voor belangrijke playlists op bijv. Spotify of radio promo. We zitten bovenop alle statistieken en bouwen daarmee een verhaal.”

Een nieuw onderdeel van de promotie is het unieke netwerk van vloggers en particuliere playlistcurators. “Deze vloggers mogen kosteloos muziek gebruiken van alle labels die onder PM Label Group vallen, in ruil voor een vermelding”, licht Borgman toe. “We willen onze muziek op zo veel mogelijk manieren promoten en dat is er een van. De vijftig vloggers hebben een bereik van in totaal meer dan tien miljoen abonnees.”

Labels
Er is al een aantal succesvolle labels aangesloten bij PM Label Group. Naast eigen labels zoals dance/pop label PM Recordings, PM Recordings Latin, Engelstalig raplabel Hyena Hustler en Dutchaton, is er bijvoorbeeld Sound Clash Music. Sound Clash Music is opgericht i.s.m artiesten Team Rush Hour voor dancehall en muziek met een Jamaicaans sausje (de Team Rush Hour sound). Eind december 2017 heeft Sound Clash Music de gouden status behaald voor de single Oh Na Na. Binnenkort wordt het debuutalbum van Team Rush Hour uitgebracht, dat bijdragen bevat van veel bekende Nederlandse artiesten.

Onlangs werd Monthly Hits Records opgezet, een label dat in samenwerking met Jesper Hesseling is gelanceerd. Hij is de eigenaar van Monthly Hits, de grootste particuliere Spotify-playlist van Nederland en ook wereldwijd is zijn afspeellijst een van de grootste met meer dan tachtigduizend volgers. Vereiste voor muziek op het label Monthly Hits Records is dat het ook in Jespers playlist moet passen. Op die manier heeft het label echt iets te bieden aan artiesten, namelijk playlistgarantie op Spotify. In combinatie met het netwerk van PM Label Group kan Jesper nu carrières van artiesten kickstarten.

Naast de samenwerking met Hesseling is onlangs ook de samenwerking met dancehall-zanger Shockman een feit. Shockman startte het label CoronMusic en werkt samen met de producer Stefario. “Dit is een mooi voorbeeld van hoe we labels in contact brengen met producers”, zegt Borgman.

Community
Borgman: “De bedoeling is dat PM Label Group ook gaat fungeren in een soort community. We organiseren bijvoorbeeld (netwerk)bijeenkomsten en studiodagen, zodat alle onafhankelijke labels kennis kunnen uit wisselen, samen kunnen werken m.b.t producties en crosspromotie voor elkaars releases kunnen doen. Een mooi voorbeeld is de tweedaagse studio sessie van Sound Clash Music tijdens ADE in Amsterdam waarvoor diverse producers, schrijvers en vocalisten waren uitgenodigd.”

Aanmelden
Niet iedereen kan zich momenteel aanmelden. Er moet al wel iets zijn opgebouwd om aan de slag te kunnen. Borgman: “We steken veel tijd in de labels en we onderhouden persoonlijk contact.
PM Label Group is indien nodig ook ‘s avonds en in het weekend te bereiken. Een van de unieke mogelijkheden waarin het zich onderscheidt van andere bedrijven. Omdat PM onafhankelijk opereert, zijn desgewenst samenwerkingen voor de releases mogelijk met iedere andere maatschappij wereldwijd.”

Borgman is erg blij de samenwerkingen: “we zijn inmiddels actief op een breed gebied qua genres en door een groeiend netwerk hebben we veel mogelijkheden voor artiesten en labeleigenaren.”

CONTACT

E-MAIL

CONTACT

PM Label Group
PM Recordings B.V.
The Netherlands
Telephone: +31 (0)85-0470567
Chamber of Commerce: 62336681
VAT-number: NL854774555B01

E-mail general:
info@pmlabelgroup.com

Demos:
demo@pmlabelgroup.com

Licensing inquiries:
licensing@pmlabelgroup.com